BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, 9 November 2011

Kebahagiaan dan juga cinta

Carilah seseorang yang boleh membuatkan kamu tersenyum kerana ia cuma memerlukan sekuntum senyuman untuk mencerahkan hari yg suram.

Kemudian akan tiba satu ketika didalam kehidupan manusia, apabila kamu teramat rindukan seseorang sehingga kamu ingin menggapainya dari mimpi dan memeluknya dengan sebenar.

Di saat itu,mimpilah apa yang kamu inginkan, pergilah ke mana-mana yg kamu ingin tuju dan jadilah apa yg kamu inginkan kerana kamu hanya memiliki satu kehidupan dan satu peluang untuk melakukan semua perkara yang ingin kamu lakukan.

Semoga kamu memiliki kebahagiaan yg cukup untuk membuatkan diri kamu menarik, percubaan yg cukup utk membuatkan kamu kuat, kesedihan yg cukup utk memastikan kamu adalah seorang insan berguna, dan harapan yg cukup utk membuatkan kamu bahagia.

Tapi anda mesti ingat,Kebahagiaan seseorang manusia tidak semestinya dalam memiliki segala yg terbaik. Mereka hanya membuat yg terbaik dalam kehidupan yg akan datang dalam hidup mereka.

Tapi,yang paling penting, Kebahagiaan terletak kepada mereka yg menangis, mereka yg terluka, mereka yang telah mencari dan mereka yg telah mencuba. Hanya mereka yg memahami apa itu erti KEBAHAGIAAN akan memperoleh ape yg di hajati.


Sama juga seperti CINTA.! CINTA x dapat dilihat, tapi CINTA dpt dirasa..Manakala ILMU dpt di timba dan akan di bawa hingga ke akhirnya..


Apa yg pasti, "CINTA itu ILUSI, ILMU itu Abadi"...

0 comments: