BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, 10 November 2011

KESEMPURNAAN

KITA TAK PERLU MENCARI SESEORANG YANG SEMPURNA DALAM HIDUP KITA. KADANGKALA, KESEMPURNAAN ITU MENYAKITKAN...

TETAPI..

CUKUPLAH SESEORANG YANG MAMPU MEMBUATKAN HIDUP KITA SEMPURNA DENGAN KEHADIRANNYA :)muhasabah cinta

APA YANG ANDA TAK TAHU TENTANG SEORANG AYAH

Mungkin ibu lebih kerap menelefon utk menanyakan keadaan kita setiap hari..Tapi tahukah kita, sebenarnya ayahlah yang mengingatkan ibu untuk menelefon kita?

Semasa kecil, ibu lah yg lebih sering mendukung kita..Tapi tahukah kita bahawa sebaik saja ayah pulang bekerja dengan wajah yang letih ayahlah selalu menanyakan apa yg kita lakukan seharian

Saat kita sakit@demam, ayah sering membentak "sudah diberitahu! jangan minum ais!".Tapi tahukah kamu bahawa ayah sangat risau.??

Ketika kita remaja, kita meminta izin untk keluar malam. Ayah dengan tegas berkata "tidak boleh!"..Sedarkah kita bahawa ayah hanya ingin menjaga kita? Kerana bagi ayah, kita adalah sesuatu yang sangat berharga.

Saat kita sudah di percayai, ayah pun melonggarkan peraturannya. Maka kita telah melanggar kepercayaannya...Maka ayah lah yang setia menunggu kita di ruang tamu dengan rasa sangat risau..

Setelah kita dewasa,ayah telah menghantar kita ke sekolah@kolej untuk belajar..
Di saat kita memerlukan ini-itu, untuk keperluan kuliah kita, ayah hanya mengerutkan dahi.tanpa menolak, beliau memenuhinya..Saat kamu berjaya..Ayah adalah orang pertama yang berdiri dan bertepuk tangan untukmu..Ayah akan tersenyum dengan bangga..

Sampai ketika jodoh kita telah datang dan meminta izin untuk mengambil kita dari ayah..Ayah sangat berhati-hati mengizinkan nya..Dan akhirnya..Saat ayah melihat kita duduk di atas plamin bersama pasangan nya..ayah pun tersenyum bahagia..

Apa kita tahu,bahawa ayah sempat pergi ke belakang dan menangis?

Ayah menangis kerana ayah sangat bahagia..Dan dia pun berdoa "Ya Tuhan, tugasku telah selesai dgn baik..Bahagiakan lah putra putri kecilku yg manis bersama pasangannya"..

Setelah itu ayah hanya akan menunggu kedatangan kita bersama cucu-cucunya yg sesekali dtg untuk menjenguk..Dengan rambut yg memutih dan badan yang tak lagi kuat untuk menjaga kita..


#saya sayang ayah saya

hangout bsama roomateku...

umm sbenarnya ktaowng ny bkn kaki jln pown...bla da dwit ja kuaq tu pown xbeli pa..wat window shopping ja...vian kami an..lgpown kami ny sip dwit skit..almaklumlah skurunk kan bjet kureng..huhuhu...lgpown cian mak ngan ayah kami nk bg dwit kat kami..dlm 2bln skali kmi kuaq la..owg kta kuaq tngok dnia sma..xmau la jd mcm"katak dbawah tmpurung an"huhuhu...aq bsyukur dpt roomate yg pndai jga diri,yg pndai bjmat..n yg pling aq ska kmi ska btegur satu sma laen lau da yg wat smothing yg slah..syg depa..


bsama kengkwn di UNIKL..


#bdk2 fisio mang skA bgmbar...huuhu..bla xdew kjew bgmbar la kjew ktaowg

bramai2 bgmbaq kat gim...huhuhu

#bersama roomate aq yg aq syg..